5 handige inzichten voor wielrenners

5 handige inzichten voor wielrenners

Begin je met met wielrennen? Dan maak je kennis met een hele interessante sport en er komt dan ook heel wat op je af. Wat zijn de grootst openbaringen die je als beginnende wielrenner kunt krijgen? Hier lees je 5 handige inzichten voor wielrenners.

1:  De voordelen van klikpedalen

De klikpedalen zijn waarschijnlijk een van de zaken waar je het meest aan moet wennen. Je zit vastgeklikt aan je pedalen: een gek gevoel dat niet meteen weggaat. Niet zomaar snel kunnen afstappen wanneer nodig; altijd een paaltje of muurtje nodig hebben: dit zijn spannende momenten voor de beginnende wielrenner. Maar wanneer je voor het eerst een bent met je pedalen: je kunt enorm veel kracht kwijt met klikpedalen en uiteindelijk ga je hier dan ook veel voordeel uit halen.

2: Lycra fietskleding

Wellicht  vind je het niet al te aantrekkelijk om een wielrenpak aan te trekken. Maar het is zeker niet overdreven, want je ervaart een stuk meer comfort. Normale kleding trekt, schuurt, irriteert en remt je in je snelheid. Een lycra wielrenpak zorgt niet alleen voor comfort, maar ook voor optimale prestaties.

3: De waarde van achter iemand aan rijden

Achter iemand aanrijden is een heerlijk gevoel: in iemands wiel rijden zorgt ervoor dat je zelf veel minder moeite kwijt bent met het fietsen. De ander is volop aan het strijden, terwijl jij je achter zijn of haar rug verschuilt. Dit blijft een bijzonder inzicht, maar is simpelweg de wet van de natuur.

4: Je maakt altijd progressie

De eerste keren op de fiets heb je waarschijnlijk het gevoel dat je het nooit onder de knie zal gaan krijgen. Toch is het goed om te weten dat je altijd progressie gaat maken. Na een paar maanden zul je je ineens beseffen dat het een stuk beter gaat: je wordt sterker en kunt een stuk langer achter elkaar fietsen. Je maakt altijd progressie!

5: De populariteit van wielrennen

Ga je starten met wielrennen, dan ga je pas echt ervaren hoe populair het is. Op een mooie dag kom je de ene na de andere wielrenner tegen. Wielrennen is populairder dan ooit en jij mag deel uitmaken van deze groep!