7 fitness tips die je moet lezen

7 fitness tips die je moet lezen

Het is bij de meeste oefeningen erg belangrijk dat de basis juist is. Op deze manier voer je de oefening op de goede manier uit en kun je veel sneller betere prestaties behalen. Tot de basis van vrijwel iedere oefening behoren: ademhaling, lichaamspositie, de spieren die je traint in gedachten houden en de snelheid van de uitvoering.

2: Kies voor begeleiding

Het kan zeer waardevol zijn om voor begeleiding te kiezen. Vooral als je start met fitnessen is dit een aanrader. Op deze manier leer je direct op een goede manier je oefeningen uitvoeren en voorkom je beginnersfouten.

3: Maak een schema

Het maken van een schema is altijd een aanrader. Hiermee creëer je voor jezelf een patroon en kun je deze oefeningen perfectioneren. Wanneer je merkt dat een schema of techniek goed werkt: waarom zou je er dan vanaf stappen? Het is veel slimmer om naar de sportschool te gaan als je weet wat je moet gaan doen.

4: Ontdek je favoriete oefening

Een favoriete oefening is de oefening waarvan je merkt dat je deze met plezier doet en dat je hier ook resultaat mee merkt. Het is dan extra aantrekkelijk om deze oefening te doen. Probeer deze oefening dan ook wat vaker te doen om zo het sporten leuk te houden.

5: Experimenteer in de gym

Het is ook niet verkeerd om eens te gaan experimenteren. Stap eens af van je vaste schema om eens te kijken wat de sportschool nog meer te bieden heeft. Eens in de zoveel tijd is het zeker een aanrader, omdat je op deze manier tot nieuwe inzichten kunt komen.

6: Bouw rustig op

Je wilt waarschijnlijk gelijk resultaten zien. En hoe logisch dit ook is, is het niet heel realistisch. Het is dan ook belangrijk om rustig op te bouwen. Je leert dan de oefeningen juist uitvoeren en daarnaast behaal je op deze manier ook veel betere resultaten.

7: Je eigen pad volgen

Laat je niet gek maken door anderen in de sportschool en volg altijd je eigen pad. Kies een methode die voor jou werkt en hou je hieraan vast. Op deze manier creëer je een fitness-ervaring die voor jou prettig is en waar je energie uit haalt. Laat je niet teveel afleiden door de nieuwste onderzoeken en inzichten: je kunt je hierdoor wel laten inspireren.