De top 3 bekendste sporten van Nederland

De top 3 bekendste sporten van Nederland

De top 3 bekendste sporten van Nederland.
Uit onderzoek is gebleken dat gemiddeld 51,3% van onze bevolking sport. Maar aan welke sporten doen deze mensen allemaal. Ik heb hieronder de top 3 bekendste sporten van ons land genoteerd. De top 3 is wel verschillend voor mannen en vrouwen dus ik zou allebei duidelijk behandelen.

Plek 1: Fitness
Deze sport staat voor man en vrouw allebei op één. De meeste mensen vinden het heerlijk om lekker voor jezelf te sporten. Fitness groeit nog steeds erg hard in Nederland, dus dat zal er voor zorgen dat deze sport alleen nog maar verder groeit. Dit komt ook mede door de groei van sportscholen in ons land.

Plek 2: Voetbal ( mannen), zwemmen (vrouwen)
Hier gaan we het eerste verschil zien tussen man en vrouw. Op plek twee staat voor de mannen duidelijk voetbal. Het is al tientallen jaren een van de bekendste sporten onder de mannen. Toch merk je nu ook dat het vrouwenvoetbal steeds populairder wordt. Maar het wordt nog lang niet zoveel gedaan als dat de mannen het doen.

Bij de vrouwen staat zwemmen op plek twee. Dit is ook al tientallen jaren een van de meest populaire sporten onder de vrouwen. Bij de mannen staat zwemmen op plek vijf, je ziet wel dat het steeds vaker wordt gedaan. Maar vrouwen schijnen zwemmen toch leuker te vinden.

Plek 3: Wielrennen (mannen), Danslessen (vrouwen)
Dan gaan we over naar plek drie. Dat is voor de vrouwen danslessen. Ontzettend veel vrouwen zijn lid van een dansvereniging. Je ziet allemaal verschillende leeftijden bij dansen. Je hebt ontzettend veel dansscholen voor jongeren. Maar je hebt ook genoeg dansscholen voor vrouwen boven de 65. Dansen is bij de mannen niet terug te vinden in de top 10.

Bij de mannen staat wielrennen op plek drie. Deze sport wordt ook al ontzettend lang beoefend door de Nederlanders. Ook bij vrouwen staat wielrennen in de top vijf. Maar toch zijn het de mannen die deze sport het meest beoefenen.

Populairste teamsport
De sport die het meest gebruikt wordt als teamsport is voor mannen en vrouwen gelijk. Dat is voetbal. En deze sport wordt alleen maar populairder.