De voordelen van sporten op kunstgras

De voordelen van sporten op kunstgras

Lekker buiten sporten? Dat kan natuurlijk altijd op een verse grasmat, maar het is ook zeker slim om voor kunstgras te kiezen. Want kunstgras heeft een aantal voordelen waar je optimaal van profiteert. Benieuwd naar de belangrijkste voordelen van kunstgras? Die lees je hier!

1: Altijd een strakke grasmat

Bij een echt grasveld heb je altijd wel te maken met oneffenheden. Sommige velden zitten vol met molshopen en bij andere velden zitten er op grote plekken geen gras meer, bijvoorbeeld rondom het doel van een voetbalveld. Bij kunstgras is dit nooit het geval: je kunt altijd profiteren van een strak veld. De sprieten blijven op de gewenste lengte en dit is ook wel zo prettig tijdens het voetballen of het spelen van andere spellen.

2: Nauwelijks onderhoud

Een zeer groot voordeel van kunstgras is dat je nauwelijks tijd kwijt bent aan onderhoud/ Het gras heeft vrijwel geen onderhoud nodig, vooral wanneer je dit vergelijkt met een echte grasmat. Kunstgras is vrij van onderhoud: je moet het alleen af en toe borstelen. Maaien hoeft natuurlijk ook niet: met kunstgras kies je voor heel veel extra gemak.

3: Altijd en overal spelen

Het is altijd mogelijk om op kunstgras te spelen: of het nu goed of slecht weer is. Komt het met bakken uit de lucht? Ook dan kun je prima op kunstgras sporten. In tegenstelling tot bij een echte grasmat: modder en diepe plassen maken het soms onmogelijk om te sporten. Dit is bij kunstgras nooit het geval: hier kun je het heel jaar door op sporten.

4: Het hele jaar door groen

Een kunstgrasmat is het hele jaar door mooi groen, ook bij intensief gebruik. Echt gras kan in de zomer nog wel eens geel of zelfs bruin worden: dit ziet er niet altijd even mooi uit. Kunstgras daarentegen is altijd mooi groen en blijft dan ook het hele jaar door sterk. Je kunt dit type gras altijd intensief gebruiken voor tal van sporten. Het is een flink investering, maar daarmee kies je wel voor een goede oplossing op de lange termijn.