Hoe krijg je personeel aan het sporten?

admin

26 mei 2021

De gezondheid van je medewerkers is van belang: je hebt er dus baat bij wanneer jouw medewerkers er een gezonde levensstijl op nahouden. Een gezonde levensstijl betekent niet alleen veel minder vaak ziek, maar ook betere prestaties. Je doet er dus goed aan om jouw personeel aan het sporten te krijgen op een leuke, niet dwingende manier. Hoe krijg je personeel aan het sporten? Hier lees je een aantal handige tips!

1: Kies voor leuke activiteiten op de werkvloer

Schaf bijvoorbeeld een tafeltennistafel aan: hiermee kunnen werknemers tussen de werkzaamheden door even een balletje slaan of een wedstrijd spelen en ze zijn meteen ook in beweging. En op vrijdagmiddag nog even een toernooi spelen met elkaar: dat zorgt voor genoeg gezelligheid op de werkvloer. Daarnaast kun je ook fietsbureaus neerzetten zodat medewerkers kunnen werken en bewegen tegelijk.

2: Korting op de sportschool

Een leuke manier om je werknemers aan het sporten te krijgen is door een korting te regelen met een sportschool in de buurt. Dit is heel goed mogelijk en zorgt ervoor dat de drempel om te gaan sporten een stuk lager ligt. Daarnaast kun je ook gezamenlijke sportsessies organiseren met je medewerkers. Dit zal de teamspirit ook verhogen, zo kunnen de verkopers en de IT’ers opeens samen sporten.

3: Start een leuke challenge

Je ziet het steeds meer voorbij komen: gezonde challenges. Denk hierbij aan wall-set challenge, maar je kunt ook kiezen voor een meer uitdagende challenge als de Niet met de auto naar het werk-challenge, een challenge waarbij medewerkers alleen de trap mogen gebruiken of een challenge voor het behalen van 10.000 stappen per dag. Gebruik een puntensysteem om zo medewerkers te belonen.

 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om medewerkers zelf met een leuk idee te komen om meer te bewegen. De kans is groot dat er genoeg leuke opties zijn waarmee je jouw medewerkers aan het bewegen krijgt. Wist je dat een hond op kantoor kan helpen om de werknemers meer aan het bewegen te krijgen? Het zorgt daarnaast ook nog eens voor veel minder stress. Er zijn volop manieren om meer beweging te realiseren op de werkvloer. Het is aan jou om te bepalen wat bij jou en je bedrijf past!