Tips voor een sportief schoolplein

admin

14 januari 2021

Een schoolplein (her)inrichten? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Een schoolplein speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Hier brengen ze immers veel tijd door. Het moet een plek zijn voor spelen, ontdekken, ontwikkelen en ontspannen.  Wil je een sportief schoolplein inrichten? Dan vind je hier een aantal handige tips!

 

Steeds meer scholen kiezen voor een sportief schoolplein en dat is niet voor niets. Kinderen die op jonge leeftijd niet veel bewegen hebben meer kans op overgewicht. De keuze voor een sportief schoolplein is dan ook een goede manier om kinderen aan te sporen te gaan bewegen.

1: Plaats speeltoestellen

Het is in de eerste plaats altijd een aanrader om speeltoestellen neer te zetten. Hier kunnen kinderen in klimmen en klauteren en volop spelen. Dit is niet alleen goed voor de ontwikkeling op motorisch gebied, maar draagt ook bij aan de sociale ontwikkeling van kinderen. Speeltoestellen zijn er in allerlei soorten en maten: het is dan ook goed mogelijk om in iedere beschikbare ruimte een dergelijk toestel te plaatsen.

2: Goedkope en sportieve oplossingen

Je hoeft niet altijd diep in de buidel te tasten wanneer je een schoolplein sportiever wilt maken. Ook kleinere aanpassingen kunnen al wonderen doen. Denk aan het verven van een doel op een lege muur, het tekenen van een Twister-platform op het plein, een hink-stap-sprong parcours, een klimwand of een spectaculaire op maat gemaakte glijbaan. Dit zijn stuk voor stuk leuke en betaalbare manieren om een schoolplein sportiever te maken.

3: Het belang van variatie

Kies voor variatie, zodat er voor ieder wat wils is: ieder kind heeft op deze manier de mogelijkheid zich optimaal te ontwikkelen. Het aanpassen van een schoolplein brengt veel voordelen met zich mee. In de eerste plaats maak je kinderen enthousiast om buiten te gaan spelen: er valt genoeg nieuws te ontdekken. Daarnaast is een sportief schoolplein een ideale manier om kinderen aan het bewegen te krijgen. Of je nu een freerunplein plaats, een compacte speeltuin of een leeg plein met een leuk parcours: er zijn heel veel manieren om kinderen aan te zetten tot spelen.