Welk land heeft het meeste kans op de Europese titel?

Welk land heeft het meeste kans op de Europese titel?

Het Europees Kampioenschap 2022 voor vrouwen staat weer voor de deur. Er doen 16 Europese landen mee aan dit vrouwentoernooi. Maar op wie moet je nou letten? En welk land maakt het meeste kans op de Europese titel? In deze blog probeer ik de verschillen tussen de landen duidelijk in kaart te brengen. En tot slot de hoofdvraag van dit artikel te beantwoorden.

 

Algemene informatie over het toernooi

Het toernooi zal eigenlijk al in 2021 plaatsvinden, maar dankzij de coronajaren is het toernooi verplaatst naar 2022. Het toernooi vindt plaats in Engeland van woensdag 6 juli t/m zondag 31 juli 2022. De 16 landen die geplaatst zijn voor het EK zijn:

 

Poule A:

Engeland, Noord-Ierland, Noorwegen en Oostenrijk

Poule B:

Denemarken, Duitsland, Finland en Spanje

Poule C:

Nederland, Portugal, Zweden en Zwitserland

Poule D:

België, Frankrijk, IJsland en Italië

 

Huidig Europees kampioen?

Het Nederlands vrouwenelftal is de kampioen van het afgelopen EK in 2017. Het Nederlands elftal won in de finale met 4-2 van Denemarken.  Maar gaat Nederland het dit jaar ook zo ver scoren op het EK. En gaan zij ook deze keer er met de prijs vandoor?

 

Favorieten?

Nederland behoort zeker tot één van de favorieten. Maar volgens verschillende bookmakers is de kans het grootst dat Spanje er met de prijs vandoor gaat. Spanje heeft een paar grote talenten rondlopen op het veld. Ook maken Engeland, Zweden en Frankrijk een grote kans.