Wie wint het EK?

Wie wint het EK?

Het EK is nog in volle gang en de ontknoping laat niet lang meer op zich wachten. Het Europese Kampioenschap heeft al verschillende verrassingen laten zien: zo ligt wereldkampioen Frankrijk er in de achtste finale al uit, terwijl ook grote kanshebbers als Portugal en Duitsland niet meer in actie gaan komen. Ook Nederland ligt helaas al uit het toernooi. Welke landen zijn er nog over, wie zijn de grootste kanshebbers en wie gaat het EK winnen? Hier lees je een voorspelling.

Wie zijn de grootste kanshebbers?

Er zijn nog een aantal landen in de race en het is dan ook de vraag: wie zijn de grootste kanshebbers van dit moment? Een van de deelnemende landen die nog niet teleurgesteld heeft, is België. De kans dat de Rode Duivels het EK winnen, wordt dan ook steeds groter. Met een spannende wedstrijd tegen Italië op het programma wordt het de vraag: wie van de twee gaat er naar de halve finale? Ook Italië is een grote kanshebber: zij versloegen tot nu toe Turkije, Zwitserland, Wales en Oostenrijk. Ook Spanje heeft zich naar de kwartfinale geknokt en is inmiddels uitgegroeid tot een van de kanshebbers.

Deze landen presteren verrassend

Een EK is het leukst wanneer er landen opstaan waarvan niemand had verwacht dat ze ver zouden komen. Een van deze landen is Denemarken. Na een tumultueuze groepsfase heeft Denemarken aan het langste eind getrokken en staan ze verdiend in de kwartfinale, waar ze tegen Tsjechië moeten aantreden. Een tweede verrassing is Zwitserland: met een zinderende wedstrijd tegen Frankrijk plaatsen ze zich voor de kwartfinale. Ook Engeland heeft zich naar de kwartfinale weten te knokken na een mooie wedstrijd tegen Duitsland.

Welk land gaat er met de winst vandoor?

Natuurlijk is het lastig te voorspellen welk land het EK wint: het toernooi is tot nu toe zeer verrassend en de uitslag zal ongetwijfeld ook verrassend zijn. Spanje heeft het op papier makkelijk met Zwitserland als tegenstander, maar de veerkrachtige Zwitsers kunnen zomaar voor een verrassing gaan zorgen. De landen met de beste papieren zijn België en Italië: deze landen staan tegenover elkaar in de kwartfinale. De kans dat de winnaar van deze wedstrijd ook de winnaar van het toernooi wordt, is zeer groot.